Wat een naam zeg! Het is nogal wat om mezelf zo te noemen. Deze naam is mij toegevallen. Het is de spirituele naam die ik mezelf heb gegeven. The jaguar speelt al jaren een rol in mijn leven. Ik ben enorm gefascineerd door het mystieke van Jaguar. Het is een echt sluipmoordenaar die in de duisternis op zoek is naar voedsel. Ze sluipt en jaagt geruisloos. Je moet altijd op je hoede zijn voor de Jaguar want  met één  sprong heeft ze je  te pakken. . . Zo ben ik ook een jager in mijn rol als trainer, coach en loopbaanadviseur. Tijdens mijn jacht leg ik (on)bewuste belemmerende patronen bloot door vragen te stellen. Ik geef je de uitkomst hiervan op een presenteerblaadje en aan jou de keuze wat je hiermee wilt doen.

Het mysterieuze en mystieke heb ik vanuit mijn culturele achtergrond meegekregen.  Mijn voorouders komen uit Indonesië, Suriname en Curaçao. Vele rituelen van mijn voorouders pas ik toe in het dagelijkse leven en ik geloof dat er veel meer is tussen hemel en aarde. Heel lang heb ik deze wijsheid voor mezelf gehouden, uit angst dat anderen mij een zweefteef zouden noemen. Al ruim 25 jaar volg ik allerlei spirituele workshops zoals sjamanistische dans, yoga, mindfulness en healing. Regelmatig krijg ik healings van indianen die speciaal vanuit Peru naar Nederland reizen. Of lig ik op de behandelingstafel van Erina en Tikirau Ata uit New Zeeland, de Maori’s. Ook reis ik over de hele wereld op zoek naar inheemse volkeren die mij meer leren over contact met Moeder Aarde.

In mijn professionele ontwikkeling heb ik vele verschillende technieken geleerd zoals het doen van familie opstellingen en ben ik een loopbaanadviseur. Ik heb de masteropleiding neuro linguïstisch BodyworX afgerond . Hierdoor let ik heel goed op welke mentale programmeringen zich afspelen in je hoofd. Door mijn studie  psychologie van Jung weet ik hoe onze onderbewustzijn een hele grote rol spelen bij de keuzes die wij maken in het leven. En tot slot richt ik mij op het lichaamstaal. Ons lichaam geeft heel snel allerlei signalen af en liegt nooit.

Daarvoor heb ik de pedagogische academie, HBO personeelswerk en post-HBO –opleiding Management voor Dienstverlenende Organisaties met succes afgerond, waar ik veel mensenkennis heb opgedaan. Het helpt natuurlijk ook dat ik in mijn studententijd in de kroeg heb gewerkt, nietwaar…?!

Ik merk nu dat mijn spirituele en professionele ontwikkeling zijn nu één geheel geworden.

En ineens komt er dan de dag waarop ik mijn spirituele kennis niet langer voor mezelf wil houden en mezelf wil laten zien. Dit is wie ik ben en mijn spirituele zoektocht heeft mij ontzettend veel gebracht. Zoals je misschien  weet, heb ik op mijn 40ste borstkanker gekregen. Precies een week voor mijn verjaardag… Een bizar verjaardagscadeau, zou je zeggen.  Ik heb toen maar meteen een extra doos champagne besteld want ik wist niet of ik deze ziekte zou overleven. Uiteindelijk heb ik mezelf geheeld van deze ziekte door de vele tools die ik in mijn leven heb verzameld. Daarnaast heb ik mezelf bevrijd van een strenge opvoeding, depressies en mijn zoektocht om als een hoogsensitieve vrouw in deze mannelijke en  rationele maatschappij haar plek te vinden.

In het westen besteden we nogal veel aandacht aan het ratio en het beredeneren, alles moet verklaard worden. Terwijl ik dingen hoofdzakelijk vanuit mijn gevoel benader en tijd nodig heb om tot een oordeel te komen. Ik heb echt geleerd om deze gevoelsmatige kant van mezelf te accepteren.  Nu wordt het tijd deze levenswijsheid zichtbaar te maken in de wereld.

Ik ben een echte levensfilosoof en duik graag diep  in jouw levensverhaal. Vaak zoeken we onze antwoorden bij anderen. We weten diep in ons hart dat we van koers willen veranderen, maar durven deze stap om zoveel verschillende redenen niet  te nemen. Het gevolg is dat het leven maar voort kabbelt en weinig inhoud heeft. We missen de zingeving in het dagelijkse leven. Misschien zat ik nog steeds in hetzelfde schuitje als ik niet ziek was geworden.  Door mijn ziekte ben ik gedwongen om dieper te graven in mijn eigen leven. En daar ben ik achteraf dankbaar voor.

We naderen de zomervakantie.  Voor mij is dit altijd een mooi moment om te reflecteren of ik nog steeds op de koers lig en welke acties ik wil ondernemen na de vakantie. Deze vakantie blijf ik gewoon werken en ga ik er soms een paar dagen tussenuit om een workshop te geven. Ben je benieuwd naar mij en mijn manier van werken? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend coachgesprek van 1 uur. Tegenwoordig zijn we met videobellen meteen in contact. Laat het maar weten als je belangstelling hebt, dan maken we een afspraak. Ik spreek je graag. Sowieso zou ik het super vinden als je mij blijft volgen op social media.

 

Ik wens je een waardevolle en vooral fijne zomer!