Eindelijk  gaat het gebeuren! Iets waar ik jarenlang van hebt gedroomd, wordt volgende maand werkelijkheid. Het begon allemaal in augustus  2002 na mijn borstoperatie.  Ik dook in  verschillende boeken, begon filmpjes te bekijken en allerlei spirituele workshops te volgen. Spelenderwijs  ontdekte ik  mijn manier van helen. Hoe ik het verleden achter mij kon laten en mezelf te focussen op mijn dromen. Ik droom ruim 18 jaar van een  eigentijdse, spirituele training waarbij ik anderen help hun leven te transformeren.  Volgende maand realiseer ik deze droom en ben ik druk met de voorbereidingen bezig.

 Grappig hè, ik ben nu 58 jaar en voel me zo blij als een kind! Dit is het belichamen van de levenskunst.  Als ik om mij heen kijk,  zie ik veel mensen in een op hol geslagen trein zitten en daar niet uit durven te stappen. De angst voor het onbekende houdt hen tegen  om echt stappen te ondernemen in het leven.

Hier is ook een prijskaartje aan verbonden. De ziel begint aan de deur te rammelen,  want die wil evolueren en groeien in dit leven.  Ons ego wil graag  de controle houden en houdt de ziel tegen.  Deze innerlijke strijd zorgt ervoor dat we niet gelukkig zijn met ons werk of met onze relatie.  We doen ons best om dit gevoel te onderdrukken door te gaan shoppen, netflixen, snoepen,  een of meerdere glazen teveel alcohol te drinken. Want we willen deze gevoelens niet ervaren en hoe dan ook een gelukkig plaatje schetsen voor de buitenwereld.  Je voelt de bui al hangen….. op deze manier kunnen we onszelf jarenlang voor de gek houden. Worden we cynisch en blijven we met onze mind in het verleden hangen.

Volgens mij is het leven niet bedoeld om piepend en zuchtend door het leven te gaan, maar om te genieten en tegenslagen te kunnen opvangen.

Het vraagt nogal wat om, zeker in deze tijden van Corona, onszelf niet te laten beïnvloeden door allerlei sombere berichten over de economie. En juist de koers van ons ziel te volgen en stappen te ondernemen vanuit vertrouwen. Ik weet zeker dat er voor iedereen kansen voorbij komen, alleen doordat we zo onzeker zijn over onze toekomst,  kunnen we deze kansen niet zien.

De eerste stap is  deze onzekerheid onder ogen te zien. Ruimte te maken in je mind voor innerlijke rust. Dat kunnen we doen door afstand te nemen van het dagelijks leven en te onderzoeken welke kant we worden opgeduwd. Het vraagt ook om keuzes te maken en afscheid te nemen van mensen en dingen die ons niet meer dienen. Door een duidelijke focus te hebben op de toekomst en daarin te geloven, zorgen we ervoor dat de juiste omstandigheden onze kant opkomen. En alles begint met geduldig te voelen en na te denken over hoe jouw toekomst er uit mag gaan zien.

Ik heb een trainingsconcept ontwikkeld om echt het pad van je ziel te volgen. Door te onderzoeken welke onbewuste gedachten jou weerhouden om het leven te leiden dat voor jou is bedoeld, maak je schoon schip met het verleden. Je sluit vrede met wat er in jouw leven is gebeurd en  je hoeft niet meer te strijden. Door deze innerlijke rust zie je je toekomst ineens echt helder. Dan transformeer je stap voor stap je leven  en kan je je ondernemerschap of leven meer vorm geven vanuit jouw kern.. Jouw eigen, unieke, creatieve vermogen is de toegang om  je dromen waar te maken.

Nieuwsgierig naar mijn programma? Kijk voor meer informatie op de www.taraloopbaanbegeleding.nl.  Ik zou het leuk vinden je te ontmoeten!