Voor velen van ons is het moeilijk om een goede moeder voor onszelf te zijn. Hiermee bedoel ik  dat we te weinig tijd nemen om onszelf te koesteren. Zoals een dagje vrij nemen, slenteren door de stad, met een boek op de bank zitten of gewoon niets doen. We zijn altijd druk en we moeten van alles van onszelf. We staan altijd ‘aan’ en zijn te veel gericht op de buitenwereld. Dat is de reden waarom we voortdurend te veel prikkels binnenkrijgen. Zeker de hoog sensitieve vrouwen onder ons zullen dit goed herkennen. 

Onze overlevingsstrategie:
Het blijft me steeds weer verwonderen waarom we in deze overlevingsstrategie blijven hangen. We weten dat en hoe het anders kan en toch doen we het niet. Het is vaak een ingesleten patroon dat we meekrijgen van onze moeder. En onbewust geven we dit door aan onze dochters. Hiermee houden we het patroon in stand.

Ook de collectieve overtuigingen van onze samenleving helpen ons zeker niet om hierin andere keuzes te maken. Het vraagt lef en moed om een stap terug te doen.

Deze jaargetijde:
Vooral deze tijd van het jaar, wanneer de dagen korter worden en het kouder wordt, vraagt ons lichaam om verstilling en vertraging. Even rust nemen, zoals de natuur zich ook terugtrekt. Even met onze aandacht naar onze binnenwereld en gevoelens. Door te voelen waar we staan en goed voor ons lichaam, geest en ziel te zorgen, maken we veel beter contact met onze intuïtie.

Onze intuïtie is ons kompas dat ons helpt  door het leven navigeren. We handelen veel effectiever en efficiënter. Jouw intuïtie weet namelijk precies wat jij nodig hebt om tevreden te zijn met jezelf. Het is onze geest die zorgt voor chaos in ons hoofd. Al die duizenden gedachten die door ons hoofd gaan, zorgen ervoor dat we onze focus verliezen. Alles begint met een keuze te maken om anders te leven.

“Follow your ancient fire”

Afgelopen maand ben ik begonnen met mijn training “Follow your ancient fire”.  Met een groep bevlogen vrouwen helpen we elkaar om de stem van onze intuïtie te volgen. Dat begint met de signalen van ons lichaam serieus te nemen en dit ook uit te spreken. Hierdoor zorgen we ervoor dat we meer in contact zijn met de wijsheid van ons lichaam. Daar ligt ons krachtbron, ons vuur. Zeker in deze tijd van corona is het zo belangrijk om te luisteren naar je intuïtie en je niet gek laten maken door allerlei tegenstrijdige berichten.

Een goede moeder voor jezelf zijn, betekent ook jezelf volledig accepteren. In de spiegel kijken en jezelf mooi vinden. Stiekem tegen jezelf zeggen “ik hou van jou”! Hier ligt het geheim om echt tevreden te zijn met jezelf en alles wat je hebt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn training? In oktober 2021 start de 2de editie van mijn training. Op mijn website www.taraloopbaanbegeleiding vind je meer informatie over mijn methodiek, training en praktische informatie. Uiteraard mag je mij altijd benaderen als je nog andere vragen hebt, dit gaat eenvoudig via de contactgegevens op mijn site.