Hoogsensitiviteit en werk: een blokkade of een kracht?

 

Vorig jaar op een mooie lenteachtige dag was ik druk bezig met het opruimen van mijn kantoor. Opeens kom ik de sheets tegen van Eveline die ik ruim een half jaar heb gecoacht. Ze was op zoek naar een ervaren coach die haar kon helpen met een betere balans in werk en privé en het inzetten van haar hoogsensitiviteit als een kwaliteit.

 

Hoogsensitiviteit

Hoogsensitieve mensen zijn hele gevoelige en intuïtieve persoonlijkheden. Door hun verfijnde zenuwstelsel vangen ze prikkels op die anderen ontgaan. Ze nemen waar met hun hele lichaam. Ze beleven emoties en gevoelens vaak heel sterk, ze kunnen daar in opgaan en laten zich vaak  mee slepen door die emoties. Vaak hebben ze in de vergadering al in de gaten wat er speelt tussen de teamleden.

Durf te spelen

Eveline werkt als communicatieadviseur bij de Gemeente Rotterdam. Ze is een spring-in-‘t-veld en maakt van die rake leuke spontane opmerkingen. Als ze binnenkomt, brengt ze een hele verfrissende enthousiaste energie met zich mee. Echter door haar perfectionisme en bewijsdrang zit ze in haar hoofd en doet ze haar uiterste best om anderen tevreden te stellen.  Hierdoor loopt ze op haar tenen en maakt ze onvoldoende gebruik van haar hoogsensitiviteit.

Doordat Eveline snel moe werd van de vele prikkels en haar conflictvermijdend gedrag, werd ze alleen maar onzeker en had ze geen contact met haar gevoel. Hierdoor werd haar hoogsensitiviteit eerder een last, was ze prikkelbaar en kwam ze vaak moe thuis. In het coaching traject heeft Eveline vooral geleerd om te luisteren naar zichzelf, wat wil zij en wat voelt goed voor haar. Regelmatig neemt ze een dag vrij om te ontspannen en het werk helemaal los te laten. Daarnaast heeft ze geleerd om niet meteen op alles te reageren en letterlijk achterover te leunen in een gesprek. Door deze rust te nemen, voelt ze goed aan wanneer de opdrachtgever of collega in de weerstand zit.  Ze kan door middel van vragen stellen en oprechte interesse de ander ontdooien en het gesprek gaande houden. Met haar spontane en rake opmerkingen weet ze op constructieve manier de vinger op de zere plek te leggen om samen tot een oplossing komen.

Eveline voelt zich niet meer verantwoordelijk voor alles wat er speelt in de organisatie. Dit geeft rust en vrijheid om buiten de gebaande paden te treden. Want hier ligt haar ware kracht! Eigenlijk is Eveline een Pippie Langkous die durft te spelen in een zakelijke omgeving!