Deze woorden staan getatoeëerd op de arm van Linda, de vrouw die de foto’s voor mijn website verzorgde. Het is haar levensmotto en zorgde ervoor dat ze terechtkwam op de plaats waar zij thuishoort. Net als Linda zoeken velen naar de juiste bestemming in hun (werkende) leven. Angsten, in welke vorm dan ook, zijn vaak een belemmering voor het vinden van jouw bestemming. Linda lukte het en als inspiratie wil ik haar verhaal graag met jullie delen.

opleiding – werken – moederschap

Linda is een prachtige jonge moeder met passie voor fotografie. Al op jonge leeftijd begon ze met fotograferen als hobby naast haar dagelijkse werkzaamheden. Linda startte na de middelbare school een secretaresseopleiding. Omdat ze de telefoon niet dorst op te pakken, maakt ze deze studie niet af. Als kind was Linda erg verlegen en had ze last van faalangst. Bij kinderen had ze daar geen last van. De studie sociaal pedagogisch medewerker was voor haar een uitkomst. Zo werkte ze met veel plezier in de kinderopvang. Nadat haar kinderen zijn geboren, koos ze bewust voor het moederschap. Ze zegde haar baan op en werd fulltime moeder. Ze geniet ervan om samen met haar partner de kinderen een veilige thuishaven te geven.

Droom volgen

Toch ging het na enkele jaren weer kriebelen bij haar want ze kreeg ook een klein wereldje. Ze miste de contacten met anderen en ook het werk. Ze besloot op zolder een fotostudio te maken en volgde vele fotografiecursussen om zich meer in het vak te bekwamen. Terug gaan naar de kinderopvang was voor haar geen optie meer.  Want zorgen voor andermans kinderen en je eigen kinderen wegbrengen voelt voor haar niet goed.

Linda heeft iets bijzonders wat moeilijk onder woorden is te brengen. Ze heeft een rustige uitstraling en met haar mooie grote ogen kijkt ze dwars door je heen. ik voel me veilig bij haar. Doordat haar eigen kinderen te vroeg zijn geboren, heeft ze haar talent ontwikkeld om zich goed af te stemmen op haar kinderen waardoor ze zorgt voor een basisveiligheid. Door dit talent maakt ze prachtige foto’s van newborn. Ze gaat voor kwaliteit en vindt het belangrijk dat de foto een bepaalde emotionele waarde heeft voor haar klant. Ze blijft zoeken naar dat ene bijzondere onvergetelijke moment. Foto’s zijn van onbetaalbare waarde, door het verleden vast te leggen, hoopt ze dat haar klanten met warme gevoelens terugkijken naar hun verleden. Ze wil ook graag een bijdrage leveren aan verstilling in deze hectische tijden. We zijn allemaal zo druk bezig met ons mobiel om foto’s te maken. Dus ergens is er een behoefte maar als we zelf overal foto’s van maken, genieten we te weinig van het moment zelf.

In haar huiskamer heeft Linda prachtige foto’s van haar kinderen, de onschuld straalt ervan af. Het liefste wil Linda een dag meelopen in een gezin en daar een fotodocumentaire van maken. We vergeten vaak de kleine geluksmomenten in het leven en we kunnen er niet meer naar terug. En juist in deze momenten vinden we hoop in moeilijke tijden.  

Linda is nu een succesvolle fotografe!

Take every change, drop your fear, herinnert Linda aan een tijd in haar leven waar angsten een grotere rol hebben gespeeld. Ze heeft geleerd om haar angsten opzij te zetten en de kansen te pakken. Haar verlegenheid helpt haar juist om de camera te pakken want ze vergeet de wereld om haar heen en is zo afgestemd op het kleine wereldwonder die op aarde is gekomen. Haar tip is: Doe gewoon wat je wilt. Laat je angst niet bepalen hoe jij je leven wilt leiden. Wil je meer weten over Linda, kijk dan op www.ringelbergfotografie.nl.

 Deel jouw verhaal

Heb jij ook een loopbaanswitch gemaakt en wil je jouw verhaal delen om anderen te inspireren? Ik kom graag met je in contact voor een gesprek. Just drop your fear and take every change! Stuur een email naar odet@taraloopbaanbegeleiding.nl en ik neem contact met je op.