Als ik door de stad loop, zie en voel ik dat de herfst haar intrede heeft gedaan. De koude wind blaast tegen mijn wangen een heerlijk fris gevoel achterlatend. De bladeren van de bomen veranderen in prachtige oranje en rode kleuren. Het is een mooi schouwspel om te zien hoe wind en regen met de bomen spelen om de bladeren los te krijgen.

Neem afstand

Zoals de natuur loslaat wat ze niet meer nodig heeft, zo zouden wij mensen dat van tijd tot tijd ook moeten doen. De herfst is daarom een goed jaargetijde om eens te reflecteren. Daar heb je wel tijd en rust voor nodig. Om eens echt stil te staan bij jezelf in plaats van te hollen door het leven. Om afstand te nemen van de buitenwereld, plaats van continu online te zijn.

Want loslaten en afrekenen met het verleden betekent eerlijk zijn naar jezelf. Welk werk, welke vriendschappen of welke hobby’s heb je nog omdat het zo hoort? Waar is de bezieling eruit? Welke gedachten belemmeren jou om dat los te laten?

Schoonmaken

Door illusies los te laten, door zaken los te laten die jou niet meer dienen, ontstaat er ruimte voor iets nieuws. Pak dat eens letterlijk op en ga opruimen, zodat je het jaar schoon kunt afronden. Je huis, werkplek, boeken en computerbestanden, ruim ze op. Of schrijf je eigen levensverhaal en kijk hoe het leven voor jou is verlopen. Kun je (familie)patronen ontdekken in je levensverhaal? Zie je welke zaken jij in stand houdt vanwege angst voor het onbekende? Zo ruim je je geest op.

Toekomst

Wees mild voor jezelf, oordeel niet en kijk objectief naar je patronen. Welke koers wil je varen? Wat wil je nu echt in het (werk)leven? Maak een moodboard van je verlangens. Knip, plak en teken. Noteer welke acties je kunt ondernemen in 2017. Een nieuw jaar brengt weer nieuwe kansen met zich mee!

Gooise Loopbaandag 2016

Met deze tips kun je zelf al aan de slag. Denk je daarbij wat hulp te kunnen gebruiken? Wil je op een inspirerende wijze afrekenen met je verleden? Kom dan naar de Gooise Loopbaandag http://bit.ly/2faUueP op 18 november in Hilversum.

Tijdens de Gooise Loopbaandag geef ik twee workshops: Toon je lef  en  Bevrijd je bezieling.

In de workshop Toon je lef  reken je af met mentale belemmeringen die jou blokkeren om een nieuwe baan te vinden. Bevrijd je bezieling  gaat over luisteren naar de verlangens van je ziel. Je onderzoekt de bouwstenen uit je eerste (werk)leven en ontdekt hoe je vorm kunt geven aan je tweede carrière.

Op de Gooise Loopbaandag staan 50 enthousiaste coaches en trainers voor jou klaar. Voor € 15,= kun je een hele dag aan leerzame workshops meedoen, interessante presentaties volgen en je loopbaanvragen bespreken met een speedcoach. Alles voor meer plezier en succes in je werk.

Ik zie er naar uit je daar te ontmoeten!