Als klein meisje stond ik uren voor de spiegel. Ik trok de mooiste kledingstukken van mijn moeder aan en smeerde lipstick op mijn lippen. Ik droomde van een carrière als fotomodel. Vele jaren later belde Linda Magazine mij. Of ik interesse had in een fotoshoot in de Linda? Wat denk je? Mijn droom kwam eindelijk uit!

Topless

In september 2004 sta ik topless in Linda, samen met vier andere prachtige vrouwen. Onze gemeenschappelijke missie: de wereld laten zien dat je als vrouw mooi blijft, ook al heb je nog maar één borst. Tot op de dag van vandaag staat deze foto uit de Linda op een prominente plek in mijn kantoor. Elke keer als ik naar foto kijk, zeg ik tegen mezelf: “ik ben sexy”. Deze foto staat voor mij symbool voor mijn veerkracht. Ik weet uit de grond van mijn hart dat ik elke worsteling in het leven kan overwinnen, zoals ik destijds de borstkanker heb overwonnen.

Sprong in het diepe

Door de borstkanker en de reportage in de Linda waar ik zo trots op ben, is er iets veranderd in mij. Ik wil meer in het leven. Ik wil het leven leiden dat voor mij bedoeld is. In 2006 sprong ik in het diepe. Mijn vaste baan zegde ik op en richtte mijn eigen bedrijf Tara Loopbaanbegeleiding op.  Met vallen en opstaan kan ik nu, na 10 jaar, zeggen dat ik succesvol ben. Ik help anderen om trouw te zijn aan zichzelf, hun talenten te ontwikkelen en deze te gebruiken in het werk. Ik help bedrijven om optimaal gebruik te maken van de talenten van hun professionals. Ik heb plezier in mijn werk en hou van mensen. Met mijn levenspartner Wijnand heb ik de juiste balans in het leven gevonden. Elk jaar, rond december nemen we een lange vakantie en zwerven we graag rond in Zuid Amerika. Heerlijk om samen erop uit te trekken en het avontuur van het leven tegemoet te treden.

Wakker schudden

Zo zie je maar hoe uit een negatieve gebeurtenis, iets positiefs kan groeien. Ik geloof dat negatieve gebeurtenissen soms nodig zijn om onszelf wakker te schudden. Of je nu een ontslag, ziekte, scheiding of overlijden meemaakt. Het draait allemaal om hetzelfde vragen:

  • Wat is nu echt belangrijk in het leven?
  • Blijf je in de ratrace van het leven of ga je andere keuzes maken?
  • Blijf je leven volgens de verwachtingen van anderen of durf je echt te luisteren naar je innerlijke stem?

Om antwoorden te vinden op deze vragen, is het belangrijk dat je jezelf regelmatig terugtrekt uit de hectiek van alledag. Creëer een moment voor jezelf. Ga eens een uurtje eerder weg van je werk en maak die wandeling als het zonnetje zo heerlijk schijnt. Geniet van de zondagse rust. Of maak eens iets met je handen. Geef jezelf over aan de flow. En je zult merken dat je antwoorden vanzelf komen.

http://linda.tv/share/571785617dabc7149822ec5a