Yes, het nieuwe jaar is begonnen! Alsof we alles in 2023 hebben losgelaten en met een schone lei kunnen beginnen. Een nieuw hoofdstuk kunnen schrijven in ons levensboek!

En dat begint natuurlijk eerst, door het hoofdstuk 2023 te sluiten. Ik doe dit door hierover te reflecteren. Hoe is het jaar begonnen? Wat is er allemaal onderweg gebeurd? Wat heb ik hiervan geleerd? En hoe eindigt het jaar?

2023 voelt voor mij persoonlijk als een overgangsjaar. Het was een druk jaar. Ik heb veel gewerkt en nieuwe mensen ingewerkt bij mijn freelance opdracht bij de Rijksoverheid. Door de drukte en het vele reizen moest ik echt goed op mezelf passen. Dat betekende dat ik in het weekend heel weinig afspraken had staan. Ik had echt alle tijd nodig om terug te schakelen en afstand te nemen van het werk.

Het universum heeft mij uitgedaagd om mijn grenzen goed te bewaken. Elke keer weer, worden we door het leven uitgedaagd om trouw te blijven aan onszelf. Zeker voor de pleasers onder ons!

Ook was 2023 het jaar van de waarheid voor mi geweestj. Heb ik naast mijn freelance opdracht ook nog ruimte voor het aanbod van The Black Jaguar Woman? Ga ik mijn focus leggen op marketing & sales? Ondanks alle drukte, is het mij gelukt om mijn aanbod aan te scherpen en mijn website hierop aan te passen. Het is steeds weer heel bevrijdend om aan mijn eigen bedrijf te werken. Heerlijk om al mijn creativiteit en inspiratie hierin te gooien. En elke keer weer, voel ik me steeds lichter worden. Hier ligt echt mijn hart. Hier ligt mijn passie om er een groot succes van te maken. Gewoon omdat ik van mijn ambacht hou. En dankbaar ben voor de mensen die mij opzoeken voor een gratis consult of loopbaantraject.

Ik heb daarom ook besloten om meer impact te hebben met mijn werk en volledig te gaan voor mijn ideale klant. Ook omdat 2023 een intens jaar is geweest met genoeg internationale spanningen, waar (zogenaamde) wereldleiders elkaar kapot maken. Basta! Genoeg is genoeg!

Hoe kan ik binnen mijn cirkel van invloed, een bijdrage leveren aan een betere wereld voor de volgende generaties?

“Toevallig” zag ik een oproep voor een freelance coach bij New Female Leader. Ja, hier wil ik me bij aansluiten, hier wil ik samen met andere professionals de krachten bundelen voor een betere wereld. Hier wil ik andere vrouwen helpen om zichzelf te bevrijden uit de persoonlijke en  collectieve gevangenis. Zodat de feminiene energie opstaat en eindelijk op haar podium staat. Het is mij gelukt om deze freelance opdracht erbij te krijgen.

Ook is er een andere opdracht binnen gekomen waar ik vrouwelijke ondernemers help om de onbewuste verborgen verhalen die hen tegenhouden om een succesvolle ondernemer te zijn, te ontrafelen.

Heel voorzichtig zie ik dat de juiste opdrachten die bij mijn persoonlijke missie passen, op mijn pad komen. Alles begint met het zetten van de juiste intentie en daar naar te handelen.  De zaadjes die ik gepland heb in de voorgaande jaren, schieten eindelijk wortel. Het leven vraagt van ons engelengeduld en vertrouwen…..

2023 sluit ik af in alle rust! Hèhè, eindelijk kan ik gas terugnemen. Beetje rond keutelen in mijn huis, de klerenkasten opruimen en de keuken een goede beurt geven. Juist het opruimen helpt mij om het jaar energetisch los te laten. En het past trouwens heel goed bij het ritme van de maand december. Deze maand staat symbool voor naar binnenkeren, samen zijn met je inner circle, verhalen delen en gezamenlijk het jaar loslaten. Schoon schip maken!

Ik heb in 2023 geleerd om nog meer mijn hart te volgen en mezelf te zijn. De spontaniteit, de warmte en levenskracht nog meer in mezelf alle ruimte geven. Hierdoor is het spelen geweest. Dat wat je aandacht geeft, groeit! Ja, ik ben hongerig om nog meer mezelf te zijn en te spelen met het leven.

2024 is voor mij een magisch jaar! Ongetwijfeld zijn er uitdagingen. Dat is niet erg want ik leer ervan. Ik laat mijn freelance opdracht bij de Rijksoverheid los. Dit is zeker een uitdaging voor mij want ik kan me ook zo hechten aan de organisatie. Ik heb daar leuke contacten en ik kan echt iets voor een ander betekenen. Val ik straks niet in een gat? Zit ik niet weer eenzaam op mijn zolderkamer, zoals jaren geleden? Durf ik de lege agenda leeg te laten? Of ga ik het weer helemaal volplannen vanuit controle en angst voor te weinig omzet? Heb ik genoeg vertrouwen in het proces dat zich langzaam ontvouwt? Zoals de groei van de sneeuwvlokjes? Het zijn allemaal vragen en angsten die zich afspelen in mijn hoofd en hart.

Dus in 2024 is het belangrijk voor mij om deze angsten verder onder de loep te nemen. Het hebben van angst hoort nu eenmaal bij mens zijn. Het is hetzelfde als in de natuur. Dieren kennen ook angst en juist door deze angst komen ze in beweging of ze bevriezen. Wat gaan deze angsten mij brengen in 2024? Ik ben benieuwd.

Tegelijkertijd ga ik vol gas verder met mijn bedrijf. Deel ik meer over mijn methodiek, de pleaser (mijn meest favoriete onderwerp) en mijn zoektocht als ondernemer.

En natuurlijk zet ik mijn tanden in de nieuwe opdrachten. Hier ligt mijn passie!

Door het oude los te laten, komt er weer energie vrij om nieuwe opdrachten op te pakken. Het leven blijft zo in beweging. Ja, en soms gaan er dingen mis. Het belangrijkste is, wat leer je hiervan voor de volgende keer.

Heb je ook jouw focus voor 2024 helder?

Heb je het voor jezelf opgeschreven?

Wil je het met mij delen? Boek dan via mijn website een gratis consult in.

Ik wil deze blog afsluiten met een mooie quote. Ter inspiratie voor het nieuwe jaar! Ik wens jou ook een magisch avontuur in 2024! Laten we elkaar op de hoogte houden van dit avontuur. Want je hoeft het niet alleen te doen. Er is hulp overal!

“Onze grootste verdienste is niet dat we nooit vallen, maar dat we telkens weer opstaan!”