Een waterig zonnetje lacht mij vriendelijk toe. Ik hoor de vogels zingen. Heel voorzichtig openen de gele narcissen zich in de tuin.

Ik voel dat ik meer energie heb. Op straat zie ik meer lachende gezichten.

We krabbelen uit de winter en komen uit ons holletje.

Dit is een mooi moment om het 1ste kwartaal te evalueren.

Hoe is jouw jaar begonnen?

Heb je nog jouw intentie voor ogen?

Ik ben nieuwsgierig.

Voor mij is dat: loslaten van mijn freelance opdracht bij de Rijksoverheid. Mijn angsten en onzekerheden hierbij onderzoeken.

Want voor een controle freak zoals ik is loslaten best een moeilijk ding. Het durven loslaten en erop vertrouwen dat er andere mooie kansen voorbij komen.

Beslissing vanuit mijn hart

Het valt me op dat ik trouw blijf aan mijn beslissing om de freelance opdracht los te laten. Per 1 juli as. wordt het contract ontbonden.

Het stemmetje in mijn hoofd dat zegt: “Heb je straks wel  genoeg opdrachten?”, sluimert op de achtergrond.

Dit is een reële angst voor veel ondernemers.

De angst nodigt mij uit om de financiën onder de loep te nemen.

  • Wat zijn mijn vaste lasten?
  • Hoeveel reserves heb ik op de bank?
  • Stel dat ik vanaf 1 juli geen opdrachten meer heb. Hoe voelt dit voor mij?

Juist door de angsten te onderzoeken, ontstaat er meer ruimte in je hoofd. Het hebben van een financieel overzicht geeft mij innerlijke rust. De gedachte om vanaf 1 juli geen werk te hebben, geeft mij de ruimte om echt van de zomer te kunnen genieten.

Door deze deur dicht te doen, gaan er andere deuren open. (Hier vertel ik je in een andere blog meer over ????)

Ik voel mijn creativiteit en inspiratie weer stromen. Het verlangen om mijn eigen methodiek meer in de wereld te zetten, wordt groter.

Ik laat het creatieproces nog meer sudderen in mezelf. Ik vertrouw erop dat het juiste moment vanzelf aanbreekt om de volgende stap in de buitenwereld te zetten.

Eigenlijk ontdek ik dat ik overgave minder spannend vind, dan ik van tevoren had ingeschat. Zo zie je maar hoe onze geest vanuit controle denkt. Doordat ik dus niet meer in de stress schiet, heb ik oog voor allerlei nieuwe mogelijkheden die spontaan op mijn pad komen.

Nu denk jij misschien: ja lekker makkelijk. Hoe zorg ik er dan voor dat ik niet meer in de stress schiet?

En dat snap ik. Het is ook niet makkelijk. Ik werk daar al jaren aan. Niet alleen voor mezelf, maar ik heb ook een methode ontwikkeld om anderen daarbij te helpen. Vertel ik binnenkort meer over.

Nu is het alsof het universum met mij danst.

Misschien dat daarom het waterige zonnetje naar mij lacht.