Sommige mensen gaan naar de universiteit om dokter of advocaat te worden. Ik ben naar de universiteit van het Leven gegaan om de beste pleaser van de hele wereld te zijn. 

Vanuit onzekerheid door een moeizame relatie met mijn moeder heb ik mezelf helemaal weggecijferd en was ik onzichtbaar. Mijn moeder was vroeger een dominante vrouw die voor mij dacht en voelde. Ik heb in de opvoeding niet geleerd om een eigen stem te hebben. Waardoor ik mezelf dom voelde, vooral omdat ik mezelf niet goed kon verwoorden. Ik keek op tegen mensen die zo goed konden praten in een groep. Ik zette mezelf altijd op de 2de plaats en was een klein grijs muisje.

Daarnaast was ik eigenlijk heel boos op de wereld en vooral op mannen. Op mijn 21ste was ik verkracht door een zwemleraar. Ik dacht dat het mijn fout was omdat ik verliefd op hem was en met hem mee naar huis ging. Ik schaamde me voor mijn onbezonnen actie. En had het tegen niemand verteld. Ondertussen groeide er van binnen een tijdbom die op het punt stond te exploderen. 

Niet zo raar dat ik op mijn 40ste ernstig ziek ben geworden door de borstkanker. Ik heb mijn rechter borst geamputeerd. Tegelijkertijd was dit voor mij ook een wake up call. Ik voelde dat het tijd was om op een diepere laag mijn issues te helen. Tegelijkertijd heb ik aan mezelf beloofd dat als ik er goed uit kom, echt het leven ga leiden zoals het voor mij bedoeld is. Ik hou voor eens en voor altijd geen rekening meer met de meningen van de buitenwereld. Ik luister vanaf nu alleen naar de feedback van mensen die in mijn inner circle zitten en het beste met mij voor hebben. 

Ik heb allerlei therapieën gehad en vele (dans)workshops gevolgd. Het dansen heeft mij geholpen om de negatieve emoties een plek te geven. In het begin kon ik na zo’n workshop alleen maar huilen. Mijn lichaam was aan het rouwen om het verlies van mijn borst. Beetje bij beetje werd ook mijn boosheid minder en kon ik mezelf vergeven voor de verkrachting. Mijn schaamte loste op en kon ik pas toen ook de dader vergeven. Hierdoor werd ik steeds milder naar andere mannen. 

Wijnand mijn partner had hier profijt van. Ik reageerde niet meer zo heftig in onze relatie. Ik voelde me niet meer aangevallen als hij feedback gaf. Ook de intimiteit groeide steeds sterker tussen ons. Ondertussen ben ik nu ruim 32 jaar samen met deze bijzondere lieve man. Hij heeft mij ten huwelijk gevraagd, een dag voordat ik geopereerd moest worden aan mijn borst. Dit noem ik pas echte liefde. Hij had geen flauw idee hoe mijn lichaam eruit zou zien en hoe ons sexleven zou zijn. En hij sprak zijn commitment naar mij uit op een hele diepe laag.  Je kunt zeggen op zielsniveau. Tot de dag van vandaag zijn we heel sterk met elkaar verbonden. We zitten nu in onze 3de levensfase en genieten met volle teugen van het leven. 

Ik voel me nu een sensuele sexy vrouw met ballen. Ik heb een duidelijke missie in het leven en ik wil van mijn bedrijf een groot succes maken. 

In de volgende blogs ga ik meer vertellen over mijn coachingsinstrument en krijg je ook concrete opdrachten om hiermee aan de slag te gaan. 

Dus blijf me volgen! X