Geïrriteerd vertelt Marijke haar verhaal.

Ze heeft al vele opleidingen gevolgd zoals post HBO bedrijfskunde en een training voor beleidsmedewerker bij de overheid. Het lukt maar niet om als adviseur bedrijfsvoering ergens aan de slag te komen

De vele afwijzingen maken haar moedeloos! In haar huidige baan als beleidsondersteuner mist zij de uitdaging. Tegelijkertijd heeft ze te weinig zelfvertrouwen om buiten de organisatie te solliciteren. Ze durft haar vaste baan bij de overheid niet op te geven. Met andere woorden ze zet zichzelf enorm klem door haar angst voor de toekomst.

Is dit herkenbaar voor je?

Dat je jezelf klem zet door een beperkende mindset?

Of je nu ongelukkig bent in een baan of relatie. De principes zijn hetzelfde. Een beperkende mindset zorgt ervoor dat je niet de mogelijkheden ziet. Want je mind is altijd op zoek naar bevestiging waar het in gelooft.

Door steeds maar te concentreren op wat je niet hebt, wordt je gemoedstoestand er niet beter op. Dit zorgt voor een neerwaartse spiraal waar je zuchtend door het leven gaat.

Hoe kan je dit veranderen?

Kijk, soms zitten we in een moeilijke situatie. Het leven kent niet alleen hoogtepunten. Ook dieptepunten horen erbij.

Ik ben ervan overtuigd dat in een periode van dieptepunten, niet alles kommer en kwijl is. Misschien loopt het niet lekker op het werk. Hoe gaat het privé? Of kan je ook genieten van die kleine mooie momenten (zoals waar je dankbaar voor bent). Zoals het ontwaken van de natuur in deze jaargetijde. Of gewoon op de bank zitten met een heerlijke cappuccino.

Het vraagt toewijding en geduld om je mindset te trainen om ook de andere kant van de medaille te zien. Zodat je begint te genieten van de dingen die je hebt. Want dat geeft positieve energie om te dealen met de vervelende situatie waar je nu in zit.

Weet je wat ik tegen Marijke heb gezegd?

“Laten we ons eerst focussen op andere zaken in plaats van meteen weer te gaan solliciteren. Krampachtig solliciteren heeft geen zin want dat maakt de druk alleen maar groter. Ga leuke dingen doen waar je energie van krijgt? Kijk of je vrijwilligerswerk kan doen in het vakgebied wat je zo ambieert? Op deze manier ben je actief bezig met jezelf ontwikkelen. Deze werkervaring past goed op je CV. En zodra je meer geloof hebt in jezelf dat straal je ook uit!  Dan pas pakken we het solliciteren (volgens een plan) weer op”

Uiteindelijk heeft Marijke haar droombaan gevonden door netwerkgesprekken. Want wist je dat  1 of de 5 vacatures wordt ingevuld zonder extern te werven.

Ik ben benieuwd of mijn blog je aan het nadenken heeft gezet.