Op de laatste dag van de vakantie in Brazilië zie ik de voorbereidingen voor het carnaval in Ipanema, het bekende strand van Rio. Een band staat klaar om te oefenen en de Brazilianen zoeken een plekje in de schaduw . Het liefst wil ik ertussen springen om te dansen. Maar Wijnand trekt me weg. We moeten de metro halen, snel douchen en dan met een taxi naar het vliegveld. Het kost me moeite om in de metro te springen. Veel liever wil ik bij de sambaband blijven en samen met de Brazilianen swingen.

De sambaqueen

In onze pousada krijg ik een sms van de KLM: onze vlucht is met een uur vertraagd.  Killie, onze gastvrouw, belt de taxichauffeur om te zeggen dat hij een uur later kan komen. We zitten aan de keukentafel en delen met elkaar een grote fles bier. Ondertussen praten we over het leven en hoe we Brazilië hebben ervaren. Opeens hoor ik de sambatrommels en het gefluit. Mijn lijf wil bewegen. Killie trekt mij mee naar de band en zo  sta ik dan toch voor de band te dansen in het laatste uurtje dat we nog in Brazilië zijn.  Ik voel me de sambaqueen van Rio!

Jezelf opladen

Het leven loopt onvoorspelbaar en is vol verrassingen als we ons hieraan durven over te geven. Heel vaak laten we ons echter leiden door allerlei verplichtingen die we onszelf hebben opgelegd. Jammer, want hierdoor missen we het plezier van het leven. Plezier hebben betekent jezelf opladen. Speelsheid stimuleert onze creatieve geest om nieuwe oplossingen te bedenken.

  • Wanneer heb je voor het laatst plezier gemaakt?
  • Of gelachen om je kinderen?
  • Of zomaar iets geks gedaan?

Dit is leven! Stap uit het keurslijf. Breng de magie terug in je leven. Het leven is te kort om altijd serieus te blijven. Laat je sambabillen eens wat vaker schudden!

Wil je van gedachten wisselen over hoe je meer magie in je leven kunt brengen? Meld je dan aan voor een vrijblijvend telefonisch gesprek.