Referenties

Koepel Breda
Linda Gouldbourne, penitentiaire inrichtingswerker

Het traject wat ik samen met Odet heb doorlopen heeft me veel opgeleverd, ten eerste een nieuwe baan. Dat is waar ik op gehoopt had. Ook heeft het me zelfvertrouwen en zelfinzicht gegeven, dit had ik nodig om tot een sollicitatie te komen. Ik had direct een klik met Odet, ze heeft een hele uitnodigende en vrolijke uitstraling waardoor ik haar heel snel vertrouwde en mezelf open durfde te stellen. Odet liet me nadenken over wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik deze in kan zetten. Hierdoor kwam ik erachter welke baan op dit moment het beste bij mij past. Odet is een coach die  het beste in je boven haalt en een pas op de plaats kan maken op het moment als het even te snel gaat. Ook ben ik door Odet met Reiki in aanraking gekomen en het gaf me rust op het moment dat het even te veel werd in mijn hoofd. Daarna kreeg ik nieuwe inzichten in mezelf. Odet bedankt dat ik je heb mogen leren kennen.

Provincie Noord-Brabant
Anoniem

Jouw coaching heeft me zeker geholpen om mijn doel en volgende stappen te benoemen. Terugkijkend denk ik dat je dat vooral goed doet door je oprechte interesse, door contact te maken en door jouw werkwijze aan te passen aan mijn manier van leren (liever vanuit praktijk dan aan de hand van de standaard opdrachten). Doordat je onze gesprekken over een jaar hebt gespreid, kon ik meer van mezelf laten zien en konden we reflecteren+vooruitkijken aan de hand van de gebeurtenissen in mijn werk. Dat maakte dat elk gesprek voor mij al waardevol was op het moment zelf, maar jij zorgde er bovendien voor dat uiteindelijk ‘vanzelf’ de rode draad ontstond als basis voor mijn doel/missie. Knap hoor! Dankjewel.

VVAA
Judith Bootsma, bedrijfseconoom Financieel Planner Bootsman Consultancy

Odet heb ik bij VVAA leren kennen als een integere persoon die bij haar trainings- en coachingsadviezen de persoonlijke groei en ontwikkeling van de medewerker perfect weet aan te voelen, zonder daarbij het bedrijfsbelang uit het oog te verliezen.

Wil de Koning, manager vormgeving & traffic VVAA

Een vrouw met een uitermate positieve instelling en uitstraling, die heel gericht medewerkers weet te vangen. De manier van training geven met een persoonlijke touch staat garant voor succes.

Breijer bouwbedrijf
Mark Strating, Business Unit Manager

Odet heeft in de afgelopen jaren voor onze organisatie managementvaardigheidstraingen verzorgd en individuele coachtrajecten uitgevoerd. Ze weet op een persoonlijke en indringende manier de groepen te begeleiden en te trainen, waarbij stevige reflecties door haar niet worden geschuwd. De getrainde medewerkers zijn stuk voor stuk bijzonder goed te spreken over haar open en eerlijke communicatie en de wijze waarop Odet ook tijdens groepstrainingen kans ziet om individuele aandachtspunten met de deelnemers te bespreken en ze daarop te coachen. Voor wat betreft de individuele coachtrajecten weet Odet vanaf het intakegesprek tot aan het laatste evaluatiegesprek de medewerker te motiveren om het maximale uit de te trainen competenties te halen. Daarnaast weet Odet door haar persoonlijkheid en inlevingsvermogen diep inzicht te bereiken bij de medewerker op het gebied van persoonlijke competenties en aandachtsgebieden.

Koepel Breda
Karin Brabers, adjunct directeur

Ik heb Odet leren kennen als een vakvrouw op het gebied van loopbaanadvies die op een respectvolle, integere en geheel op eigen wijze medewerkers zo ver krijgt om regie te nemen over hun eigen loopbaan. Zij kijkt naar de mens in zijn geheel en vanuit vertrouwen en een positieve levensinstelling leert ze een medewerker te kijken naar zijn/haar kwaliteiten en valkuilen, en motiveert/stimuleert deze om de nodige vervolgstappen te zetten. Je ziet medewerkers groeien en vol trots spreken over hun veroveringen /stappen die zij hebben gezet om vervolgens anderen er van te overtuigen dat het werkt als je kiest vanuit jezelf en je hart. Als trainer in het kader van mobiliteit is Odet in haar element en weet deelnemers te boeien en te binden.

Beroepsopleiding Vista Nova
Richard de Rooij, teamcoach klantbeleving & loopbaancoach in de natuur

Odet was mijn supervisor tijdens de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur die ik bij VistaNova heb gevolgd. Ik heb haar leren kennen als een warme, betrokken en scherpe vrouw, die op haar eigen pure wijze feedback geeft en goed kan spiegelen. Ze weet als geen ander contact te maken en in te spelen op het moment. Daarbij put ze uit haar rijk gevulde koffer met expertise en levenservaring. Odet weet op een natuurlijke manier resultaat en spiritualiteit met elkaar te combineren. Dat vind ik bijzonder. Door Odet heb ik geleerd mijn gevoel te volgen, als loopbaancoach en in mijn persoonlijke leven. Dit ervaar ik als een grote verrijking, waar ik nog iedere dag profijt van heb.

Politie Noord Brabant
Teamleider (anoniem)

De persoonlijke coachingsgesprekken met Odet voelde van het begin af aan al goed en vertrouwd. Dit is normaal niet zo van zelfsprekerd, ik ben echt wel het type stoer van buiten, maar kwetsbaar van binnen (en dit is voor de intimi) en een kat uit de boom kijker. Odet is niet mijn eerste coach dus eerst maar eens zien en dan geloven. Ze liet mij in mijn eigen waarde en gaf ruimte aan mijn gevoelens en emoties. Door haar vraagstelling kwamen we al vrij snel op het punt waar het echt om gaat. Ze heeft mij enorm geholpen en gesteund tijdens mijn worsteling van mijn persoonlijke dilemma’s. Met de MY-etool en de bespreking hiervan heeft zij mij het mooiste cadeau gegeven die ik maar wenste wilde. Tijdens de bespreking raakte Odet mij in het diepste van mijn zijn en wist zij ook met haar uitleg de vinger op de zere plek te leggen. De uitslag van deze test heeft mij veel positieve energie en vertrouwen gegeven. Het heeft inzicht gegeven in wie ik ben en waar ik voor sta, ik kan zeggen dat ik me sinds lange tijd weer een gelukkig mens voel. Door de toch wel intensieve gesprekken met Odet ben ik weer op mijn levenspad teruggekomen. Ik kan/durf terug te kijken hoe het was en hier de leerzame dingen uithalen en hoe ik deze kan gebruiken voor de toekomst. Ik heb nu eindelijk weer een nieuwe stap in mijn carrière kunnen zetten en dit voelt heel goed. Odet je bent echt geweldig en ik ben heel dankbaar dat jij op mijn pad terecht bent gekomen en wat jij voor mij hebt gedaan.

Koepel Breda
Marleen Pol, Loopbaanadviseur RL – Regievoerder VWNW

Odet is werkzaam voor verschillende onderdelen van DJI als VWNW adviseur/loopbaanadviseur. Zij is een warme, empathische loopbaanadviseur/coach die zowel individuele kandidaten als groepen (middels workshops) op authentieke, deskundige en resultaatgerichte wijze weet te ondersteunen bij (gedwongen) loopbaanonderzoek en mobiliteit. Op positief kritische wijze beweegt zij binnen de – vaak formele – beleids- en uitvoeringskaders en levert zij deskundig advies aan kandidaten, leidinggevenden en de lokale mobiliteitsteams.

Koepel Breda
Laura Cornielje, administratieve medewerkster Koepel Breda

Odet is een zeer prettige persoonlijkheid met oprechte belangstelling in mensen. Door de goede gesprekken ben ik persoonlijk begeleid. Odet luistert goed en voelt mensen aan, zodat ze een begeleiding op maat creëert. Ze heeft geen 9 tot 5 mentaliteit, maakt altijd TIJD! Zelfs voor een last minute voorbereiding solliciatiegesprek. Een bijzondere dame met een groot hart. Ik ben blij dat ik haar heb leren kennen.

Provincie Noord Brabant
Charlotte van Meer, programmamanager opleidingshuis

Odet Sleeswijk heeft vanuit ervaring en professionaliteit meerdere medewerkers succesvol begeleid naar zowel een interne als externe loopbaanstap. We zijn tevreden over haar werkwijze, inzet en betrokkenheid.

Individueel traject
Steven de Vos, logistieke planner

Vanaf het begin van het eerste gesprek creëerde Odet een hele gemoedelijke sfeer waardoor ik me meteen op mijn gemak voelde. Door de vragen die ze mij stelde had ik het gevoel dat ik alles tegen haar kon vertellen op een manier hoe ik zelf eerder nog niet had kunnen verwoorden. Ik vind dat ze bijzoender goed mijn interesses en mijn kwaliteiten naar boven heeft kunnen krijgen. Daarbij vond ik dat ze erg goed samen metmij kon linken aan verschillende beroepen. Ik ben dan ook erg gelukkig met de beroepskeuze en de baan die beide een gevolg zijn van het beroepskeuze traject met Odet.