‘’Follow your ancient fire”

Persoonlijk coachtraject voor managers

‘’Follow your ancient fire”

Persoonlijk coachtraject voor managers

Geef jouw leiderschapsstijl een extra boost zodat jouw team goed met elkaar samenwerkt. Samen de klus willen dragen en elkaar constructieve feedback geeft.

Leiding geven is soms een eenzaam bestaan. Je doet je best om je medewerkers te stimuleren en motiveren. Je wilt graag dat ze in beweging komen en hun expertrol oppakken. Echter merk je bij jezelf dat je regelmatig in herhaling valt. Je wordt ongeduldig en hebt het gevoel dat de medewerkers niet het achterste van hun tong laten zien. Hierdoor ga je harder werken om toch ze te bereiken.

Als je blijft handelen zoals je handelt , bereik je steeds hetzelfde resultaat. Zonde van je tijd, nietwaar?

Door gebruik te maken van mijn expertise en ervaringen, geef ik je andere tools die je meteen kunt toepassen om jouw leiderschapsstijl naar de next level te brengen.

Wanneer zet je een coach in voor jezelf?

Het is belangrijk om ook te blijven investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben allemaal onze blinde vlekken. Vaak ben je je er niet van bewust wat de effecten zijn van jouw communicatie en gedrag op je medewerkers, directe collega’s of leidinggevende. Ik geloof erin dat je de ander niet kan veranderen. Je kunt jouw stijl van communicatie en gedrag veranderen waardoor je een ander resultaat krijgt.

Ben je nieuwsgierig naar jouw valkuilen? Wil je leren om effectiever te communiceren en te handelen? Hierdoor ga je effectiever met je tijd om. Je bouwt een betere relatie op met de medewerkers. Zeker nu we als gevolg van de corona meer thuis werken, vraagt het een andere manier van leidinggeven om toch de teamgeest goed te houden.

Hoe bouw je in deze tijd een krachtig team waar iedereen zijn plek heeft en het beste van zichzelf geeft. Dat begint bij jou!

Wat is jouw visie op leiderschap? Wat voor soort leidinggevende wil je zijn? Hoe wil je de teamleden inspireren om echt hun expertrol te claimen?

Wat is het resultaat van een coachtraject

– Je weet hoe je de medewerkers het beste kunt bereiken.
– Je hebt weer plezier in leidinggeven.
– Je maakt meer gebruik van de talenten van je medewerkers
– De medewerkers zijn goed op elkaar ingespeeld en dit heeft effect op de zichtbaarheid van de afdeling in de organisatie.
– Je delegeert op een prettige wijze waardoor de medewerkers automatisch de expertrol claimen
– Je houdt tijd over om strategisch de lijnen uit te zetten.

Mijn begeleiding

Met mijn humor en doorleefde levenservaring weet ik snel tot de kern te komen. Daarnaast sta ik bekend om mijn spot on feedback waardoor jij en jouw medewerkers in beweging komen.

Door mijn jarenlange ervaring in organisaties heb ik vele managers gecoacht in hun leiderschapsrol. Ik doorzie heel snel de dynamiek tussen een manager en medewerker en weet hoe ze alle twee de gedragspatronen in stand houden. Voor een manager is het vaak moeilijk om de controle los te laten en wil dan de medewerkers sturen. Hierdoor hoeven zij niet de verantwoordelijkheid van een taak op zich te nemen en leren zij niet zelf om hulp te vragen. De manager blijft in een actieve rol en geeft veel. De vraag is echter of dit de juiste interventie is om het team te helpen groeien in hun volwassen rol?

Referenties

Odet heeft in de afgelopen jaren voor onze organisatie managementvaardigheid trainingen verzorgd en individuele coachtrajecten uitgevoerd. Ze weet op een persoonlijke en indringende manier de groepen te begeleiden en te trainen, waarbij stevige reflecties door haar niet worden geschuwd. De getrainde medewerkers zijn stuk voor stuk bijzonder goed te spreken over haar open en eerlijke communicatie en de wijze waarop Odet ook tijdens groepstrainingen kans ziet om individuele aandachtspunten met de deelnemers te bespreken en ze daarop te coachen. Voor wat betreft de individuele coachtrajecten weet Odet vanaf het intakegesprek tot aan het laatste evaluatiegesprek de medewerker te motiveren om het maximale uit de te trainen competenties te halen. Daarnaast weet Odet door haar persoonlijkheid en inlevingsvermogen diep inzicht te bereiken bij de medewerker op het gebied van persoonlijke competenties en aandachtsgebieden.

– Mark Strating Unit Business Manager

De persoonlijke coachingsgesprekken met Odet voelde van het begin af aan al goed en vertrouwd. Dit is normaal niet zo van zelfsprekerd, ik ben echt wel het type stoer van buiten, maar kwetsbaar van binnen (en dit is voor de intimi) en een kat uit de boom kijker. Odet is niet mijn eerste coach dus eerst maar eens zien en dan geloven. Ze liet mij in mijn eigen waarde en gaf ruimte aan mijn gevoelens en emoties. Door haar vraagstelling kwamen we al vrij snel op het punt waar het echt om gaat. Ze heeft mij enorm geholpen en gesteund tijdens mijn worsteling van mijn persoonlijke dilemma’s. Tijdens de gesprekken raakte Odet mij in het diepste van mijn zijn en wist zij ook met haar uitleg de vinger op de zere plek te leggen. l. Door de toch wel intensieve gesprekken met Odet ben ik weer op mijn levenspad teruggekomen. Ik kan/durf terug te kijken hoe het was en hier de leerzame dingen uithalen en hoe ik deze kan gebruiken voor de toekomst. Ik heb nu eindelijk weer een nieuwe stap in mijn carrière kunnen zetten en dit voelt heel goed. Odet je bent echt geweldig en ik ben heel dankbaar dat jij op mijn pad terecht bent gekomen en wat jij voor mij hebt gedaan.

– Anoniem Teamleider Politie Noord Brabant

Praktische informatie

Dit is wat je krijgt:

– Een intakegesprek met jou en jouw leidinggevende zodat ik een volledig beeld krijg van jouw ontwikkeling en
valkuilen
– Twaalf live sessies op een afgesproken locatie.
– Het traject wordt in de vorm van een eindverslag afgesloten. In het verslag wordt jouw ontwikkeling beschreven met
tips/advies voor de toekomst.

Wil je met mij sparren of dit traject ook voor jou is, laat me het weten. Dan plan ik een vrijblijvend
kennismakingsgesprek in.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er van mij verwacht?
Dat je vooral de tijd in je agenda hebt voor zelfreflectie. Bewustwording en gedragsverandering vraagt tijd voor bezinning

Hoelang ben ik hiermee bezig?
We zijn ruim een jaar bezig met dit traject

Ik heb niet zoveel tijd. Is dat een probleem?
Het spijt me, dan ben ik niet de juiste coach voor jou. Ik geloof niet in quick fix. Per maand hebben we een gesprek
van 2 uur. Daarnaast vraag ik je om een reflectieverslag te schrijven. Juist door deze werkwijze oefen je met nieuw
gedrag.

Wat is de prijs?
Dat hangt af van de werkwijze van de organisatie. Sommige organisaties kennen een persoonlijk budget voor
coaching. In overleg wordt de beste prijs bepaald.

Ik heb al veel coaching gevolgd. Is dit traject dan zinvol voor mij?
Dat vind ik moeilijk in te schatten. In een intakegesprek wordt bekeken of ik wel de juiste coach voor je ben.