‘’Follow your ancient fire”

Bepaal de volgende stap in je loopbaan

‘’Follow your ancient fire”

Bepaal de volgende stap in je loopbaan

Loopbaantraject voor jouw medewerkster

Uit de gesprekken met de medewerkster blijkt dat zij het plafond
heeft bereikt. Of dat ze stil blijft staan in haar persoonlijke ontwikkeling. De medewerkster wordt niet meer uitgedaagd en
functioneert op de automatische piloot. Niet echt inspirerend voor
de organisatie en haar! Toch??

Veelal weet de medewerkster niet wat de volgende stap in de
loopbaan zal zijn, waardoor ze maar blijft hangen. Je kunt de
medewerkster vanuit positieve intentie helpen door een loopbaantraject
aan te bieden.

Hierdoor krijgt de medewerkster de kans om zichzelf te herijken.
Wat is de rode draad geweest van mijn loopbaan tot nu toe? Wat
wil ik nog voor mezelf bereiken in mijn loopbaan? Waar word ik
gelukkig van?

In dit loopbaantraject wordt jouw medewerkster uitgedaagd om
een keuze te maken en concrete stappen te ondernemen in de
dagelijkse praktijk.

Hoe ziet een loopbaancoachtraject eruit?

– Kennismakingsgesprek met de medewerkster.
Het is noodzakelijk dat de medewerkster zich vertrouwd voelt met mijn werkwijze en persoonlijkheid

– Intakegesprek met jou en de medewerkster
In het gesprek hoor ik graag waarom jullie denken dat een loopbaantraject de oplossing is voor haar

– Uitbrengen van een offerte

– Start van het coachtraject
Nadat de offerte is goedgekeurd, gaat het coachtraject van start. Tussendoor hebben we met zijn drieën een voortgangsgesprek. Graag wil ik weten welke effecten zichtbaar zijn in dagelijkse praktijk.

– Afronding van het coachtraject
Het traject wordt afgesloten met een verslag en een gezamenlijk evaluatie gesprek. In dit gesprek zal ik nog een aantal tips en aanbevelingen meegeven voor de toekomst.

Wat is het resultaat van een loopbaantraject?

– De medewerkster heeft een duidelijke missie geformuleerd
– De medewerkster weet de volgende stap in haar loopbaan
– De medewerkster onderneemt concrete acties
– De medewerkster heeft een baan die past bij de talenten, persoonlijkheid en levenswijze

Walk the talk

Op mijn 42ste heb ik mijn vaste baan opgeven en ben ik in het
diepe gesprongen. Ik weet nog als de dag van gisteren dat mijn
toenmalige manager tegen mij zei “Jouw ogen stralen niet meer!
Je hebt geen plezier meer in je werk.”

Juist deze woorden hebben ervoor gezorgd dat ik kritisch ging
nadenken over mijn functioneren. Ik was inderdaad niet meer
gelukkig in mijn baan. Ik heb altijd ondernemer willen zijn maar
ik had het lef niet vanwege de financiële zekerheid. Toch heb ik
de sprong gewaagd zonder een financieel vangnet. Want ik
had zelf ontslag genomen. En daar heb ik nooit spijt van
gekregen.

Mijn begeleiding

Met mijn humor en doorleefde levenservaring weet ik snel tot de kern te komen. Daarnaast sta ik bekend om mijn spot on feedback waardoor jouw medewerkster in beweging komt. Ik gebruik hiervoor het koersonderzoek van Adriaan Hoogendijk en mijn eigen methodiek The 5 archetypes of The Black Jaguar Woman. Van de medewerkster wordt verwacht dat de huiswerkopdrachten worden gemaakt en daarnaast maakt zij van ieder gesprek een verslag.

The 5 archetypes of The Black Jaguar Woman

In ieder mens schuilt een aantal verborgen krachten waar te weinig gebruik van wordt gemaakt. Vaak zijn deze krachten door tal van redenen verbannen naar het onderbewuste. Door te werken met de 5 archetypes worden deze krachten weer bevrijd en staat de medewerkster weer stevig in de schoenen. Deze methodiek is mede ontwikkeld door de diepte en hoogtepunten in mijn leven.

The Mother
We hebben allemaal een innerlijke moeder die goed voor onszelf zorgt. Echter, door allerlei overlevingsstrategieën zorgen we niet meer goed voor onszelf. Gaan we over onze grenzen en levert dit allerlei spanningen op. Jouw medewerkster leert weer door het schrijven van een biografie zichzelf te waarderen en op de 1ste plaats te zetten.

The Amazon
Ook wordt duidelijk door het schrijven van een biografie welke mentale en emotionele blokkades er zijn waardoor de medewerkster blijft hangen in de oude situatie. De kracht van de Amazon helpt haar om zichzelf te bevrijden van deze blokkades.

The sexy Woman
De medewerkster is onweerstaanbaar op het moment dat de persoonlijke missie duidelijk is. Dit geeft focus naar de toekomst. Zij ziet meer mogelijkheden om de missie waar te maken.

The playful Girl
Het leven is ook bedoeld om te genieten en te spelen met het leven. Medewerkster durft te “spelen” met haar dromen door concreet een actieplan te maken en uit te voeren.

The Queen
De medewerkster kiest eindelijk voor zichzelf en is vastberaden om richting te geven aan haar loopbaan. Zij  is eindelijk zichtbaar in haar expertrol.

Referenties

Odet is een coach die met hart en ziel snel tot de kern komt om vanuit daar verder te werken. Door haar manier van openheid en het stellen van vragen kom je snel tot zelfinzicht. Dank je wel Odet voor de inzichten die ik heb gekregen en verdere vorm heb kunnen geven aan mijn toekomst en onderneming die nu met snelle vaart groeit.
– Sukran

Ik heb Odet leren kennen als een vakvrouw op het gebied van loopbaanadvies die op een respectvolle, integere en geheel op eigen wijze medewerkers zo ver krijgt om regie te nemen over hun eigen loopbaan. Zij kijkt naar de mens in zijn geheel en vanuit vertrouwen en een positieve levensinstelling leert ze een medewerker te kijken naar zijn/haar kwaliteiten en valkuilen, en motiveert/stimuleert deze om de nodige vervolgstappen te zetten. Je ziet medewerkers groeien en vol trots spreken over hun veroveringen /stappen die zij hebben gezet om vervolgens anderen ervan te overtuigen dat het werkt als je kiest vanuit jezelf en je hart. Als trainer in het kader van mobiliteit is Odet in haar element en weet deelnemers te boeien en te binden
– Karin Brabers

Sinds een aantal jaren werk ik samen met Odet. Dit in mijn rol van regievoerder tijdens VanWerkNaarWerk trajecten bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. Odet heeft medewerkers binnen DJI begeleid bij het opstellen van VWNW adviezen en plannen en het geven van trainingen. Odet is toegankelijk en heeft een open mind. Zij is nieuwsgierig en betrokken naar mensen. Nieuwsgierigheid is dan gericht op kennismaken en interesse in de persoon. Odet gaat met mensen in gesprek zonder vooraf een (waarde) oordeel te hebben. Verder heeft Odet durf. Durf is hier; zij durft zichzelf uit te spreken tegen de mening van een groep. Haar doel hierbij is dat de ander thema’s en situaties vanuit verschillende perspectieven zien. Dit maakt haar krachtig en authentiek. Tijdens gesprekken weet Odet al snel een diepere laag te vinden. Hierdoor sluit zij snel aan bij wat de ander nodig heeft. Haar positieve instelling naar de ander draagt bij tot succes. De ander voelt zich gewaardeerd en gezien. Juist dit is nodig wanneer medewerkers hun baan kwijtgeraakt zijn en bijdraagt tot succes. Haar vrolijke en frisse uitstraling is typerend voor haar. Haar uitnodigende houding draagt bij aan de samenwerking die ik als prettig ervaren heb.
– Don Emans

Praktische informatie

Dit is wat je krijgt:

– Een intakegesprek samen met jou en de medewerkster zodat ik een volledig beeld krijg van de situatie
– Twaalf live sessies op een afgesproken locatie.
– Twaalf offline live sessies waarin we de voortgang van de zoektocht bespreken en doorgronden.
– Het traject wordt in de vorm van een eindverslag afgesloten. In het verslag wordt de ontwikkeling van de medewerker
beschreven met tips/advies voor de toekomst.

Wil je met mij sparren of dit traject ook voor jouw medewerkster is, laat me het weten. Dan plan ik een vrijblijvend
kennismakingsgesprek in.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er van mij als manager verwacht?
Ik heb je nodig voor het geven van concrete voorbeelden uit de praktijk. Welk gedrag laat de medewerkster zien?

Is dit traject alleen voor vrouwen?
Nee eerlijk gezegd niet. Ik coach ook mannen en natuurlijk wordt de methode daarop aangepast.

Hoelang is de medewerkster hiermee bezig?
We zijn ruim een jaar tot 1,5 jaar bezig met dit traject

De medewerkster heeft niet zoveel tijd. Is dat een probleem?
Het spijt me, dan ben ik niet de juiste coach voor je medewerkster. Ik geloof niet in quick fix. Door juist een jaar tot 1,5 jaar met mij te werken, kan ze echt haar leven transformeren. Transformatie vraagt geduld en commitment.

Wat is de prijs?
Dat hangt af van de werkwijze van de organisatie. Sommige organisaties kennen een persoonlijk budget voor de medewerkster. In overleg wordt de beste prijs bepaald.

De medewerkster heeft al een loopbaantraject gevolgd. Is dit traject dan zinvol voor haar?
Dat vind ik moeilijk in te schatten. In een kennismakingsgesprek wordt bekeken of ik wel de juiste coach voor haar ben.